Thelma har frem til nå

vært med i fjøset ved foring og stell,hun har hele tiden vist med hele seg at hun ikke helt liker disse sauene,men jeg har bare oversett henne. I dag tenkte jeg at nå skal jeg jammen sette på henne langline og ta henne med på tre stk ute. Vi  gikk i sirkler rundt sauen,snudde og gikk motsatt.I starten var hun litt usikker,spiste litt snø hvs den ene søya så på henne og trampa i bakken.Vi jobbet slik en stund så fikk hun en pause til å tenke litt.Da jeg tok henne ut igjen,slapp jeg lina samtidig som jeg fikk sauen litt mere urolig.Dette hadde jeg ikke trodd,hun sirklet inn sauen og da de prøvde løpe snudde hun andre veien og fikk sirklet de på plass igjen. Der ga vi oss,jeg er dypt imponert for hun er ingen typisk gjeterhund selv om det nok ligger langt,langt bak på gener i fortiden.Den aller beste gevinsten var at hun ikke brukte lyd og det synes jeg er en fordel, jeg vet jo at collien har det ved den type jobb, men  jeg er ikke glad i mye lyd. Så i dag er jeg meget stolt av korthåren min,ikke bare er hun pen, men kansje hun blir en gjeter også etterhvert:)

Leave a Reply